Video pravljica za otroke

VIDEO PRAVLJICA 
 
V Knjižnici Makse Samsa smo v mesecu marcu pripravili video pravljico za otroke Mamini sončnici avtorice Angele McAllister. Pravljico pripoveduje knjižničarka Tamara Hrabar. Stopite z nami v pravljični svet in prepustite se domišljiji.
 
Pravljici lahko prisluhnite s klikom na sliko (levo).
 

Razstava OŠ in vrtec Podgora Kuteževo

Podgora OS in vrtec

Bralni izziv Marec – mesec žensk

Branje za odrasle 
 
V Bralnem izzivu sodelujete tako, da preberete eno knjigo s seznama in v knjižnici oddate listek z vašimi podatki ter oceno knjige. Izmed vseh sodelujočih bomo izžrebali nekoga, ki bo prejel knjižno nagrado.
Ste prebrali tudi vi kakšno resnično, navdihujočo zgodbo, ki je ni na tem seznamu? Na listek (dobite ga v knjižnici) napišite avtorja, naslov in oceno knjige ter vše podatke in prav tako sodelujete v žrebanju.
 

Pustna razstava

pust za na spletno

Kulturni dan – 8. februar

preseren za spletno

vabilo za videoposnetek preseren

Older posts «

Igroteka

 
 
 Vabljeni v Knjižnico Makse Samsa na igrarije.
Pester izbor igračk in družabnih iger bo krajšal čas vsem generacijam. Igrače in družabne igre si lahko tudi izposodite.
 
V Knjižnici Makse Samsa vam nudimo tudi izposojo filmov na BLU RAY nosilcih.

Moja knjižnica

Moja knjižnica

Moja knjižnica je spletni dostop do informacij o vašem izposojenem ali naročenem gradivu prek servisa COBISS/OPAC. Dostop je mogoč tudi  preko naše spletne strani z izbiro ikone  Moja knjižnica.

 NOVO   NOVO   NOVO   NOVO   NOVO

 

Sedaj si lahko preko aplikacije Moja knjižnica ogledate tudi zgodovino izposojenih knjig do 5 let nazaj.

Biblos

NOVO V NAŠI KNJIŽNICI   –   IZPOSOJA E-KNJIG v BIBLOS LIB
 
Z samo nekaj kliki si lahko v spletni knjižnici BIBLOS LIB kar iz domačega naslonjača izposodite naslove iz doslej najbolj obsežnega nabora e-knjig v Sloveniji. V Knjižnici Makse Samsa pa si lahko izposodite tudi bralnik.
biblos

Spletni biografski leksikon

PRIMORCI.SI je spletni vzajemni biografski leksikon znanih Primork in Primorcev. Vanj so vključene osebnosti, ki so rojene na Primorskem, so tukaj živele in/ali se šolale, predvsem pa so s svojim delom zaznamovale razvoj pokrajine v zgodovini in sedanjosti: pisatelji, pesniki, literarni ter umetnostni zgodovinarji in kritiki, novinarji, slikarji, glasbeniki, arhitekti, duhovniki, znanstveniki, raziskovalci, profesorji, gospodarstveniki, politiki, športniki, … Ne glede na zgodovinske meje Primorske so v leksikon zajete osebnosti s širšega območja regije. Spletni biografski leksikon Primorci.si nastaja sproti in se dopolnjuje s podatki o znanih osebnostih iz zgodovine in sedanjosti vsak dan, tako da njegova vsebina nikoli ni dokončna. 

 

Podaljšanje

Podaljšanje

Vse člane knjižnice obveščamo,

da je možno izposojevalno dobo knjig in serijskih publikacij

podaljšati dvakrat.

Podaljšanje ni mogoče, kadar je gradivo rezervirano ali kadar gre za nosilec z magnetnim ali digitalnim zapisom (videokasete, zgoščenke, DVD…) oz. igrače ali družabne igre.