Knjižna uganka za drugo stopnjo

SEPTEMBRSKA KNJIŽNA UGANKA 2021

17. septembra praznujemo DAN ZLATIH KNJIG. Na ta dan se je rodil in umrl eden izmed slovenskih mladinskih pisateljev dr. FRANCE  _ _ _ _, ki je večkrat izjavil da "DOBRA KNJIGA JE ZLATA KNJIGA". Zapisal je tudi: " Dobro knjigo je treba večkrat vzeti v roke, vsakokrat se bralcu odkrijejo lepote in resnice. Branje nam odkriva življenje in svet, nam bogati srce in znanje. To je važno, zakaj brez bogastva srca ni mirnega sožitja med ljudmi in brez znanja ni mogoč napredek, po katerem vsi strmimo." (Grivarjevi otroci, Pastirci)

NALOGA: Napiši priimek imenovanega mladinskega pisatelja po katerem praznujemo praznik "DAN ZLATATIH KNJIG". (rešitev napiši v okence)

 

Doprsni kip Franceta Bevka 5

  • Prosi starše, da izpolnijo še naslednje podatke!
    Vnos v polja označena z * je obvezen!
  • Do morebitnega preklica, izrecno, prostovoljno, brezpogojno in jasno dovoljujem, da Knjižnica Makse Samsa (v nadaljevanju KMS) obdeluje moje osebne podatke in podatke mojega varovanca, ki sem jih navedel v rešitvi uganke, in sicer za namen objave na plakatu v knjižnici in na spletni strani v primeru prejema nagrade ter kontaktiranja za namen obveščanja o prejemu nagrade. Seznanjen sem, da lahko vložim pravico do ugovora in da lahko vpogledam v podatke. Prav tako sem seznanjen, da lahko morebitni preklic soglasja pošljem na kontaktne podatke KMS, ki so opredeljeni v Pravilih varstva in obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve posameznika (v nadaljevanju pravila).
    S privolitvijo jamčim, da sem seznanjen z določili v pravilih. Pravila so objavljena tudi na naslovu http://www.knjiznica-ilb.si/wp-content/uploads/2018/06/Pravila-varstva-in-obdelave-osebnih-podatkov-KMS.pdf