Spletni vpis

V času izrednih razmer vam ponujamo možnost brezplačnega prvega vpisa v knjižnico.

 

V Knjižnico Makse Samsa se preko spleta lahko vpišejo polnoletne fizične osebe, in sicer s spletnim obrazcem, kamor vnesejo svoje osebne podatke, kot so navedeni v njihovem osebnem dokumentu. 

Pripravili smo vam kratka navodila.

 

Po opravljenem spletnem vpisu lahko člani knjižnice z domačega naslonjača dostopajo do oddaljenih knjižničnih storitev, kot sta izposoja e-knjig na portalu Biblos, prebiranje dnevnih časopisov in revij iz zbirke PressReader, ter brskajo po preostalih e-virih (dLib, Kamra, Tax-Fin-Lex itd.), ki jih knjižnica ponuja.

Spletni vpis omogoča dostop do e-knjig, ki so vam brezplačno na voljo na portalu Biblos. Izbirate lahko med različnimi vsebinami, leposlovjem in priročniki, tako za odrasle, kot tudi za otroke. Poleg BIBLOSA, vam je na voljo platforma PRESSREADER s spletnimi časopisi iz celega sveta (tudi do Dnevnika, Nedeljskega dnevnika in Večera), na našem seznamu pa so tudi druge baze podatkov s številnimi vsebinami.

Če boste želeli uporabljati tudi druge storitve v naši knjižnici, lahko ob prvem obisku knjižnice uredite člansko izkaznico, plačate članarino po veljavnem ceniku ter s podpisom potrdite vaše osebne podatke.

Spletni vpis je namenjen le polnoletnim fizičnim osebam. Spletnega vpisa ne morejo koristiti pravne osebe.

Za dodatne informacije in pomoč smo vam na voljo na elektronskem naslovu sikilb@knjiznica-ilb.si ali na telefonsko št. 051 440 030 vsak delovnik med 9. in 12. uro.