Mesečna knjižna uganka

Knjižna uganka je namenjena mlajšim članom naše knjižnice. Na mladinskem oddelku mesečno pripravimo dve uganki, ki sta prilagojeni različnim starostnim stopnjam otrok. Vsebina uganke se navezuje na znane mladinske ustvarjalce, na pomembne obletnice, na običaje, na leposlovna, poučna dela …. Uganko spremlja ustrezno razstavljeno knjižno gradivo, ki otrokom pomaga pri reševanju. S knjižnimi ugankami želi knjižnica spodbuditi otroke k branju leposlovnega in strokovnega gradiva, predvsem pa jih navaja na samostojno uporabo knjižničnega gradiva.

Mesečno knjižno uganko se rešuje do konca tekočega meseca. Po izteku meseca med pravilno rešenimi odgovori izžrebamo nagrajen-ca/ko, ki prejme lepo knjižno nagrado.

Imena nagrajencev so objavljena v Knjižnici Makse Samsa in tukaj.

 

JULIJSKA KNJIŽNA UGANKA 2024

KOT VSAKO LETO SMO V NAŠI KNJIŽNICI TUDI LETOS V ČASU POLETNIH POČITNIC PRIPRAVILI DVA POČITNIŠKA KVIZA.

NASLOV LETOŠNJEGA KVIZA ZA OTROKE TE STAROSTNE STOPNJE SE GLASI: “SLOVENSKI STRIP V SLIKI IN BESEDI”

NALOGA:  NAPIŠI VSAJ DVA NASLOVA STRIPA SLOVENSKIH AVTORJEV (POMAGAJ SI S SPODNJO SLIKO IN ODGOVOR NAPIŠI V OKENCE)

JULIJSKA KNJIŽNA UGANKA 2024

Iz spodnjih opisov ugotovi, kako imenujemo posebne knjige, ki niso natisnjene na papir.

Bereš jih lahko na osebnem računalniku ali prenosnih napravah, kot so tablica, pametni telefon, bralnik in prenosni računalnik.

Knjige, po katerih te sprašujemo, izposojamo tudi v naši knjižnici. Do njih dostopaš z istim geslom, kot ga uporabljaš za podaljšanje roka izposoje in rezervacije preko interneta. Geslo si ustvariš tako, da v knjižnici aktiviraš svoj elektronski naslov.

Če tako knjigo bereš na plaži, ti veter ne obrača listov.

Če ne moreš v knjižnico, si tako knjigo lahko izposodiš od doma.

NALOGA: Kako se imenujejo te posebne knjige? (rešitev napiši v okence).

  Izberite uganko ki jo rešujete: Prva stopnjaDruga stopnja

  Vaš odgovor na uganko

  Podatki o otroku:

  Ime in priimek

  Starost

  Podatki o starših ali skrbnikih:

  Ime in priimek

  Naslov

  Email

  Kraj in pošta

  Do morebitnega preklica, izrecno, prostovoljno, brezpogojno in jasno dovoljujem, da Knjižnica Makse Samsa (v nadaljevanju KMS) obdeluje moje osebne podatke in podatke mojega varovanca, ki sem jih navedel v rešitvi uganke, in sicer za namen objave na plakatu v knjižnici in na spletni strani v primeru prejema nagrade ter kontaktiranja za namen obveščanja o prejemu nagrade. Seznanjen sem, da lahko vložim pravico do ugovora in da lahko vpogledam v podatke. Prav tako sem seznanjen, da lahko morebitni preklic soglasja pošljem na kontaktne podatke KMS, ki so opredeljeni v Pravilih varstva in obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve posameznika (v nadaljevanju pravila).
  S privolitvijo jamčim, da sem seznanjen z določili v pravilih. Pravila so objavljena tudi na naslovu https://www.knjiznica-ilb.si/wp-content/uploads/2018/06/Pravila-varstva-in-obdelave-osebnih-podatkov-KMS.pdf

  Soglašam