Mesečna knjižna uganka

Knjižna uganka je namenjena mlajšim članom naše knjižnice. Na mladinskem oddelku mesečno pripravimo dve uganki, ki sta prilagojeni različnim starostnim stopnjam otrok. Vsebina uganke se navezuje na znane mladinske ustvarjalce, na pomembne obletnice, na običaje, na leposlovna, poučna dela …. Uganko spremlja ustrezno razstavljeno knjižno gradivo, ki otrokom pomaga pri reševanju. S knjižnimi ugankami želi knjižnica spodbuditi otroke k branju leposlovnega in strokovnega gradiva, predvsem pa jih navaja na samostojno uporabo knjižničnega gradiva.

Mesečno knjižno uganko se rešuje do konca tekočega meseca. Po izteku meseca med pravilno rešenimi odgovori izžrebamo nagrajen-ca/ko, ki prejme lepo knjižno nagrado.

Imena nagrajencev so objavljena v Knjižnici Makse Samsa in tukaj.

 

MARČEVSKA KNJIŽNA UGANKA 2023

25. MARCA PRAZNUJEMO MATERINSKI DAN, TO JE PRAZNIK POSVEČEN MATERAM. MATERINSKI DAN JE MEDNARODNI PRAZNIK, OB KAREM IZRAŽAMO POZORNOST IN ZAHVALO VSEM ŽENSKAM V VLOGI MATERE.

MAME IMAJO V NAŠEM ŽIVLJENJU POSEBNO MESTO IN VLOGO. ČUSTVENA VEZ Z MATERJO OSTAJA VSE ŽIVLJENJE. TO NISO SAMO ŽENSKE, KI SO NAM POMAGALE ODRASTI, NAS VZGAJALE, ŠOLALE … TEMVEČ ŽENSKE, KI SO NAS RODILE.

NALOGA:  NAPIŠI DVA NASLOVA KNJIG V KATERIH NASTOPA MAMA. (ODGOVOR PREPIŠI V OKENCE)

MARČEVSKA KNJIŽNA UGANKA 2023

Svetovni dan voda, ki ga vsako leto praznujemo 22. marca je bil določen z namenom osveščati o pomembnosti pitne vode in spodbujati k bolj trajnostnemu upravljanju z viri pitne vode.

Slovenija je z vodami bogata dežela, kar je tudi ena izmed lastnosti, ki k nam privablja turiste. Varstvo voda spada med teme trajnostnega razvoja na katerih se gradi slovenski turizem.

V Sloveniji je več kot 26 tisoč kilometrov rek in hudournikov. Imamo približno 1300 naravnih in umetnih jezer, imamo številne izvire, slapove, obširna območja talne vode in morje. Voda tako predstavlja eno največjih bogastev pri nas, vendar pa moramo z njo kljub temu preudarno in skrbno ravnati. 

NALOGA: Naštej vsaj tri primere, na kakšen način lahko varčujemo z vodo doma. (rešitev napiši v okence).


  Izberite uganko ki jo rešujete: Prva stopnjaDruga stopnja
  Vaš odgovor na uganko
  Podatki o otroku:


  Ime in priimek
  Starost


  Podatki o starših ali skrbnikih:


  Ime in priimek
  Naslov
  Email
  Kraj in pošta
  Do morebitnega preklica, izrecno, prostovoljno, brezpogojno in jasno dovoljujem, da Knjižnica Makse Samsa (v nadaljevanju KMS) obdeluje moje osebne podatke in podatke mojega varovanca, ki sem jih navedel v rešitvi uganke, in sicer za namen objave na plakatu v knjižnici in na spletni strani v primeru prejema nagrade ter kontaktiranja za namen obveščanja o prejemu nagrade. Seznanjen sem, da lahko vložim pravico do ugovora in da lahko vpogledam v podatke. Prav tako sem seznanjen, da lahko morebitni preklic soglasja pošljem na kontaktne podatke KMS, ki so opredeljeni v Pravilih varstva in obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve posameznika (v nadaljevanju pravila).
  S privolitvijo jamčim, da sem seznanjen z določili v pravilih. Pravila so objavljena tudi na naslovu https://www.knjiznica-ilb.si/wp-content/uploads/2018/06/Pravila-varstva-in-obdelave-osebnih-podatkov-KMS.pdf

  Soglašam