Mesečna knjižna uganka

Knjižna uganka je namenjena mlajšim članom naše knjižnice. Na mladinskem oddelku mesečno pripravimo dve uganki, ki sta prilagojeni različnim starostnim stopnjam otrok. Vsebina uganke se navezuje na znane mladinske ustvarjalce, na pomembne obletnice, na običaje, na leposlovna, poučna dela …. Uganko spremlja ustrezno razstavljeno knjižno gradivo, ki otrokom pomaga pri reševanju. S knjižnimi ugankami želi knjižnica spodbuditi otroke k branju leposlovnega in strokovnega gradiva, predvsem pa jih navaja na samostojno uporabo knjižničnega gradiva.

Mesečno knjižno uganko se rešuje do konca tekočega meseca. Po izteku meseca med pravilno rešenimi odgovori izžrebamo nagrajen-ca/ko, ki prejme lepo knjižno nagrado.

Imena nagrajencev so objavljena v Knjižnici Makse Samsa in tukaj.

 

DECEMBRSKA KNJIŽNA UGANKA 2022

V MESECU DECEMBRU JE VELIKO PRAZNIČNIH DNI. NA DOMOVE PRIHAJAJO TUDI TRIJE “DOBRI MOŽJE”: SV.MIKLAVŽ, BOŽIČEK IN DEDEK MRAZ, KI SO JIH NAJBOLJ VESELI OTROCI.  

NALOGA:  ALI VEŠ KDO SO SPREMLJEVALCI PRVEGA DECEMBRSKEGA MOŽA – MIKLAVŽA? (ODGOVOR PREPIŠI V OKENCE)

A) ŠKRATJE

B) PARKELJNI

DECEMBRSKA KNJIŽNA UGANKA 2022

Priznanje ZLATA HRUŠKA je znak kakovosti otroških in mladinskih knjig. Po mnenju uredniškega odbora, ki vsako leto pripravlja Priročnik za branje kakovostnih mladinskih knjig, se tiste knjige, ki po vsebini in izvedbi izstopajo, uvrstijo med odlične izdaje leta in pridobijo pravico do znaka ZLATA HRUŠKA.

V kategoriji najboljša slovenska mladinska knjiga je priznanje ZLATA HRUŠKA 2022  v kategoriji izvirna slovenska mladinska leposlovna knjiga prejela knjiga ROMEO IN JULIJA IZ SOSEDNJE ULICE.

NALOGA: Napiši kdo je avtor nagrajene knjige – ZLATA HRUŠKA 2022? (rešitev napiši v okence).


  Izberite uganko ki jo rešujete: Prva stopnjaDruga stopnja
  Vaš odgovor na uganko
  Podatki o otroku:


  Ime in priimek
  Starost


  Podatki o starših ali skrbnikih:


  Ime in priimek
  Naslov
  Email
  Kraj in pošta
  Do morebitnega preklica, izrecno, prostovoljno, brezpogojno in jasno dovoljujem, da Knjižnica Makse Samsa (v nadaljevanju KMS) obdeluje moje osebne podatke in podatke mojega varovanca, ki sem jih navedel v rešitvi uganke, in sicer za namen objave na plakatu v knjižnici in na spletni strani v primeru prejema nagrade ter kontaktiranja za namen obveščanja o prejemu nagrade. Seznanjen sem, da lahko vložim pravico do ugovora in da lahko vpogledam v podatke. Prav tako sem seznanjen, da lahko morebitni preklic soglasja pošljem na kontaktne podatke KMS, ki so opredeljeni v Pravilih varstva in obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve posameznika (v nadaljevanju pravila).
  S privolitvijo jamčim, da sem seznanjen z določili v pravilih. Pravila so objavljena tudi na naslovu https://www.knjiznica-ilb.si/wp-content/uploads/2018/06/Pravila-varstva-in-obdelave-osebnih-podatkov-KMS.pdf

  Soglašam