Mesečna knjižna uganka

Knjižna uganka je namenjena mlajšim članom naše knjižnice. Na mladinskem oddelku mesečno pripravimo dve uganki, ki sta prilagojeni različnim starostnim stopnjam otrok. Vsebina uganke se navezuje na znane mladinske ustvarjalce, na pomembne obletnice, na običaje, na leposlovna, poučna dela …. Uganko spremlja ustrezno razstavljeno knjižno gradivo, ki otrokom pomaga pri reševanju. S knjižnimi ugankami želi knjižnica spodbuditi otroke k branju leposlovnega in strokovnega gradiva, predvsem pa jih navaja na samostojno uporabo knjižničnega gradiva.

Mesečno knjižno uganko se rešuje do konca tekočega meseca. Po izteku meseca med pravilno rešenimi odgovori izžrebamo nagrajen-ca/ko, ki prejme lepo knjižno nagrado.

Imena nagrajencev so objavljena v Knjižnici Makse Samsa in tukaj.

 

APRILSKA KNJIŽNA UGANKA 2024

V MESECU APRILU JE VELIKO POZORNOSTI POSVEČENE OTROŠKIM KNJIGAM. 2. APRILA, NA ROJSTNI DAN PRAVLJIČARJA HANSA CHRISTIANA ANDERSENA, PRAZNUJEMO MEDNARODNI DAN KNJIG ZA OTROKE. 

NALOGA:  KO PRIDE POMLAD SE V ANDERSENOVI PRAVLJICI “GRDI RAČEK” ZGODI NEKAJ PRESENETLJIVEGA. UGOTOVI KAJ SE ZGODI IN IZBER PRAVILNI ODGOVOR. (ODGOVOR NAPIŠI V OKENCE)

A) MAMI RACI SE IZVALIJO TRI MAJHNE SIVE RAČKE

B) RAČEK SE SPREMENI V ČUDOVITEGA LABODA

C) V MOČVIRJU, KJER PLAVA RAČEK, ZRASTE VELIKO ROŽIC

APRILSKA KNJIŽNA UGANKA 2024

23. april – svetovni dan knjige in avtorskih pravic

Branje je zelo pomembno, saj ga potrebujemo na vsakem koraku. Pismenost in branje hodita z roko v roki.

Branje nam pomaga postati bolj zanimiva osebnost, saj skozi knjige spoznavamo nove dimenzije, svetove, odkrivamo neznano, razbijamo okostenele predsodke in širimo svoja obzorja. Branje prav tako spodbuja našo domišljijo.

Obstaja rek, ki pravi, da se pot proti znanju začne z obračanjem strani. zato ne čakajte, čim prej obrnite prvo stran svoje knjige…

NALOGA: Napiši naslove vsaj dveh tvojih najljubših prebranih knjig! (rešitev napiši v okence).

  Izberite uganko ki jo rešujete: Prva stopnjaDruga stopnja

  Vaš odgovor na uganko

  Podatki o otroku:

  Ime in priimek

  Starost

  Podatki o starših ali skrbnikih:

  Ime in priimek

  Naslov

  Email

  Kraj in pošta

  Do morebitnega preklica, izrecno, prostovoljno, brezpogojno in jasno dovoljujem, da Knjižnica Makse Samsa (v nadaljevanju KMS) obdeluje moje osebne podatke in podatke mojega varovanca, ki sem jih navedel v rešitvi uganke, in sicer za namen objave na plakatu v knjižnici in na spletni strani v primeru prejema nagrade ter kontaktiranja za namen obveščanja o prejemu nagrade. Seznanjen sem, da lahko vložim pravico do ugovora in da lahko vpogledam v podatke. Prav tako sem seznanjen, da lahko morebitni preklic soglasja pošljem na kontaktne podatke KMS, ki so opredeljeni v Pravilih varstva in obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve posameznika (v nadaljevanju pravila).
  S privolitvijo jamčim, da sem seznanjen z določili v pravilih. Pravila so objavljena tudi na naslovu https://www.knjiznica-ilb.si/wp-content/uploads/2018/06/Pravila-varstva-in-obdelave-osebnih-podatkov-KMS.pdf

  Soglašam