Srečanje bibliotekarjev na gradu Prem

Prvi petek v septembru smo na Bistriškem gostili bibliotekarje Primorske in Notranjske. Knjižnica Makse Samsa je v sodelovanju z Društvom bibliotekarjev Primorske in Notranjske (DBPN) na gradu Prem organizirala strokovno srečanje z občnim zborom. Po uvodnih nagovorih direktorice Knjižnice Makse Samsa mag. Damijane Hrabar in predsednice DBPN Irene Škvarč je sledil strokovni del. V nadaljevanju pa nas je predstavnica TIC-a Ilirska Bistrica Mateja Kakež popeljala skozi sobane gradu in kasneje še v spominsko sobo Dragotina Ketteja in Ljudsko šolo. Z zanimanjem smo ji prisluhnili in kolegi iz Lavričeve knjižnice v Ajdovščini so povedali, da so še toliko bolj veseli srečanja na Premu, saj je bil Karel Lavrič, po katerem se imenuje njihova knjižnica, rojen na Premu in tukaj preživel otroštvo. Po sprehodu po vasi Prem se je strokovni del prevesil v družabni in nadaljevali smo s kosilom na Turistični kmetiji Ivankotovi.

Knjižničarji smo si na srečanju tudi izmenjali številne izkušnje, zlasti o tem, kako so knjižnice delovale v času epidemije in na kakšen način smo prišli nasproti našim uporabnikom…

Udeleženci so zadovoljni odšli s srečanja z mislimi, da ponesejo prijetne vtise z gradu in vasi Prem v svoje kraje.

Knjižnica Makse Samsa se zahvaljuje vsem, ki so kakor koli pomagali pri organizaciji strokovnega srečanja bibliotekarjev Primorske in Notranjske ter še posebej naslednjim donatorjem: Madd d.o.o. Ilirska Bistrica, Mezgec d.o.o. Hrušica, Plama-pur d.d. Podgrad, TIB storitve d.o.o. Ilirska Bistrica, Marjan Štefančič s.p. Ilirska Bistrica, Irbis d.o.o. Ilirska Bistrica, Šenkinc d.o.o. Ilirska Bistrica, Peter Škrabolje s.p., Trgovina s kavo Ilirska Bistrica, Zavarovalnica Triglav d.d. Postojna, Brigita Matko s.p. Ilirska Bistrica, Janez Kastelic s.p. Knežak, Hostinger d.o.o. Novokračine, Isureks, Tina Surina s.p. Jelšane, Tamara Žele s.p. Ilirska Bistrica in Aleš Milavec s.p. Ilirska Bistrica.