Medknjižnična izposoja

Medknjižnična izposoja je knjižnična storitev, ki zagotavlja splošno dostopnost knjižničnega gradiva. Iz drugih knjižnic lahko naročimo gradivo, ki je v naši knjižnici trenutno izposojeno ali ga sploh nimamo; hkrati pa gradivo iz svojih knjižničnih zbirk posredujemo drugim slovenskim knjižnicam. Storitev obsega izposojo knjižnega gradiva ter nakup kopij in e-člankov.

Gradivo za medknjižnično izposojo lahko naročite:

  • osebno v knjižnici (izpolnite naročilnico za medknjižnično izposojo);
  • neposredno iz kataloga COBISS/OPAC: ko najdete želeno gradivo, kliknete na gumb »medknjižnična izposoja«, ki vas poveže s servisom Moja knjižnica –  po prijavi se podatki o gradivu in vaši osebni podatki avtomatsko prenesejo in vam jih ni treba vpisovati ročno.

Pogoj za naročila članov so poravnane finančne obveznosti do Knjižnice Makse Samsa.

Medknjižnična izposoja je plačljiva storitev, ki se obračunava po veljavnem ceniku.

Brezplačna je le v primeru izposoje študijskega oz. strokovnega gradiva v okviru območnosti Obalno-kraških knjižnic: Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper, Mestna knjižnica Izola, Kosovelova knjižnica Sežana, Mestna knjižnica Piran  in Knjižnica Bena Zupančiča Postojna (v primeru, da knjiga, ki jo naročate, v teh knjižnicah ni dosegljiva, ne želite pa naročiti plačljive medknjižnične izposoje, na to prosimo posebej opozorite).

Dobavni rok gradiva je dva do pet delovnih dni. V izjemnih primerih se lahko dobavni rok podaljša. Izposojevalni rok in možnost podaljševanja določi knjižnica dobaviteljica.

V primeru preklica naročila član poravna morebitne nastale stroške.

Knjižnica ne omogoča medknjižnične izposoje za neknjižno gradivo, rokopise, za dragoceno in redko gradivo, referenčno gradivo, čitalniško gradivo, tekoče letnike časopisov in časnikov in gradivo, ki je zaradi velikosti ali teže neprimerno za pošiljanje. Izjeme odobri direktorica knjižnice.

Dobavljanje in vračanje gradiva je praviloma organizirano po pošti.

 

Kontakt

Katarina Škrab, višja bibliotekarka

e-mail: katarina.skrab@knjiznica-ilb.si

Telefon: 05 71 44 188