E-zbirke za naše člane

Nekateri elektronski viri niso vezani na fizično prisotnost v knjižnici, pač pa so vam na voljo 24 ur na dan in 365 dni v letu. Do določenih podatkovnih zbirk v Knjižnici Makse Samsa Ilirska Bistrica lahko dostopate na daljavo s pomočjo svojega COBISS uporabniškega imena in gesla: uporabniško ime predstavlja številka vaše članske izkaznice, COBISS geslo pa pridobite tako, da knjižničarju sporočite vaš elektronski naslov, na katerega vam pošlje povezavo za nastavitev gesla. Omogočamo vam oddaljen dostop do sledečih podatkovnih zbirk:

Prva slovenska e-knjižnica in e-knjigarna, kjer si lahko na svojih računalnikih in prenosnih napravah (telefoni, tablice) izposodite elektronske knjige.

NAVODILA za uporabo

Portal zvočnih knjig v slovenskem jeziku. Izposodite si jih preko mobilne aplikacije Audibook.

NAVODILA za uporabo

Združite se s strokovnjaki za informacijsko tehnologijo, ki so močno povezani s strankami in se globoko osredotočajo na storitve, podporo in varnost.

Zbirka več kot 7.000 časnikov in revij iz več kot 100 držav v več kot 60 jezikih.

Enciklopedija v angleškem jeziku z dolgoletno tradicijo, ki izhaja že od leta 1768, zadnja leta le še v elektronski obliki. Vsebine so glede na zahtevnost razdeljene v sklope za otroke, dijake in odrasle uporabnike. Enciklopedične članke je možno, s klikom na ikono za prevajanje, prevesti tudi v slovenski jezik.

Zbirka polnih besedil celotne slovenske zakonodaje, veljavne evropske zakonodaje, register predpisov Republike Slovenije, judikati Vrhovnega, Višjega in Ustavnega sodišča, pravni viri doma in po svetu.

Finančni, računovodski, davčni in pravni informacijski sistem, ki povezuje zbirke obsežnih strokovnih vsebin, podatkov, obrazcev in pripomočkov s področij financ, davkov in računovodstva.