Darovi knjižničnega gradiva

DAROVI KNJIŽNIČNEGA GRADIVA

Knjižnica Makse Samsa oblikuje svojo zbirko tudi z darovi.

Imate doma knjige, ki jih ne potrebujete več, so pa še vedno uporabne in lepo ohranjene in ne veste kam z njimi? Podarite jih knjižnici.

Knjižnica Makse Samsa sprejema v dar knjižnično gradivo od posameznikov in ustanov. V dar ne sprejemamo fizično poškodovanega gradiva (podčrtanega/popisanega, plesnivega, umazanega, porumenelega, …) ter zastarelega gradiva (zastarele enciklopedije, vsebinsko zastarelo gradivo, predpisi in zakoni, ki niso več v veljavi, …).

Podarjeno gradivo v knjižnici skrbno pregledamo, ter ga po merilih knjižničarske stroke uvrstimo v našo zbirko oz. ponudimo drugim ustanovam, uporabnikom ali obiskovalcem knjižnice.

Knjižnica prevzema darovano gradivo v svojih prostorih. O drugih načinih prevzema odloča glede na svoje možnosti v vsakem primeru posebej.

Knjižnica se vsem darovalcem že vnaprej zahvaljuje in se zavezuje, da bo neuporabljeno gradivo ponudila drugim posameznikom ali ustanovam.

V naši knjižnici že vrsto let skrbno gradimo domoznansko zbirko – to je zbirka gradiva, ki je nastalo na našem področju oz. se dotika osebnosti, ki so delovale v naših krajih, zato bomo še posebej veseli, če boste obogatili naše knjižne police s tovrstnim gradivom.

Hvala.