Predstavitev knjige Snežniški gozdovi … avtorja Denisa Puglja

Društvo za krajevno zgodovino in kulturo Ilirska Bistrica je izdalo že 16. zvezek zbirke Ilirske teme. Gre za monografijo z naslovom Snežniški gozdovi: čas, ki je zaznamoval naše gozdove avtorja Denisa Puglja. 

V knjižnici smo knjigo predstavili 16. februarja 2023. 

Avtor je v knjigi zbral informacije o zgodovini snežniškega področja in se osredotočil na predel okrog družinskega vikenda na Mareli ter predstavil ključna obdobja, ki so skozi čas spreminjala njegovo podobo.

Denis Pugelj je Bistričan, ki sicer živi na Reki. Leta 2017 je diplomiral na Fakulteti za humanistične študije v Kopru. V diplomskem delu se je posvetil zgodovini samostana v Ilirski Bistrici z naslovom: “Potek pouka v samostanu de Notre Dame v Ilirski Bistrici v prvi polovici 20. stoletja”.  Zelo rad preučuje lokalno zgodovino in dogodke ki so spreminjali naš kraj, vendar mu zaradi zelo razgibanega dela, velikokrat zmanjka časa, da bi se poglobil v nekatere stvari, kot se je za to knjigo.

Knjigo je predstavil skupaj z gospodom Ivanom Simčičem. Za glasbeno popestritev pa je poskrbela Pevska skupina Vasovalec.