Zaključek pravljične sezone

Sonce nas že toplo boža s svojimi žarki in vabi, da več prostega časa preživimo v naravi, zato smo se v sredo 7.6.2023 za kratek čas poslovili od ur pravljic, ki so jih vse od oktobra obiskovali predšolski otroci.

Knjižničarki Tamara in Sandra sta pripravili poseben pravljični zaključek. K sodelovanju sta povabili tudi nekdanjo vzgojiteljico Bojano. Otroci obeh skupin so staršem zaigrali gledališko igro Pod medvedovim dežnikom, istoimenske pravljice, ki je nastala pod peresom Svetlane Makarovič. Ob zaključku druženja so zapeli nekaj pesmi, ki so jih spoznali na urah pravljic, ter jih opremili s koreografijo.

Vabimo vas k vpisu na nova pravljična doživetja, kjer bomo poslušali pravljice, prepevali in ustvarjali. Ure pravljic so namenjene predšolskim otrokom, starim od 3 do 5 let. Družili se bomo enkrat tedensko, od meseca oktobra do konca maja. Pregovor pravi, da otrok ki bere, postane odrasel, ki misli. Želimo si, da obiskovanje ur pravljic v otrocih prebudi željo po branju in da bodo, tudi ko odrastejo, radi posegali po knjigah.

Želimo vam lepe počitnice !

Ana Kalister Leskovar