Zaključek predšolske bralne značke z zajčkom Maksijem

Ko v naši deželi že diši po poletju si zajček Maksi, ki domuje v Knjižnici Makse Samsa privošči poletne počitnice. Pri projektu Predšolska bralna značka z zajčkom Maksijem, ki je potekal od oktobra 2022 so sodelovali: Vrtec Jožefa Maslo (skupini Slončki in Srnice), Vrtec Antonina, Vrtec Jelšane in Vrtec Pregarje. Bralno dogodivščino je s spodbudo knjižničarke Tamare Hrabar,  vzgojiteljic v sodelujočih vrtcih in skrbnih staršev  zaključilo kar 90 otrok.

Na prireditvi ob zaključku bralne značke 6 .6. 2023 so si otroci ogledali predstavo Dobrota je sirota, v izvedbi učencev Osnovne šole Jelšane, pod mentorstvom učiteljice Janje Raspor. Knjižničarka Tamara Hrabar je s tehnično podporo Tadeje Raspor otroke za pridno branje nagradila s pohvalami. S sponzorskimi sredstvi Zavarovalnice Triglav so otroci dobili darilce.

Vabimo vas, da se nam jeseni ponovno pridružite, saj vas zajček Maksi že nestrpno pričakuje. Izbrane knjige iz naše zakladnice, vas bodo čakale v posebnem kotičku naše knjižnice. Zajček nam je namignil, naj ljubezen do branja prenesemo na otroke, jih naučimo kako izbrati knjige, ki jih bodo tako kot nas, čisto počasi in potiho pritegnile v svoj svet.

Ana Kalister Leskovar