Rastem s pravljico – zaključek v vrtcu pri OŠ Knežak

Knjižničarka Sandra je v četrtek, 22. 06. 2023 v okviru projekta Rastem s pravljico, še zadnjič v tem šolskem letu obiskala otroke iz vrtca pri OŠ Toneta Tomšiča v Knežaku.

Najprej jim je prebrala pravljico Zaklad skalnih mišk, katero so otroci z navdušenjem poslušali in tudi razumeli poučen razplet pravljice. Pogovorili so se o tem, zakaj je tako pomemben pravilen odnos do okolja, zakaj moramo biti zadovoljni z majhnimi stvarmi in ne smemo biti nevoščljivi.

Po prijetnem pogovoru, pa jih je knjižničarka popeljala v lov za zakladom. Otroci so bili navdušeni in so z veseljem iskali skrite naloge in namige, ki so jih vodili vse do pravega zaklada, polnega sladkih dobrot in majhnih presenečenj.

Otrokom so se kar zasvetile oči, ko so odprli škatlo.  Bili so vidno presenečeni in veseli.

Kljub temu, da je sonce že močno kazalo svoje moči, so se vsi skupaj še malo podružili pod krošnjami dreves, popili čajček in se poigrali na čudovitih igralih.

Slovo je bilo čustveno in otroci so knjižničarki obljubili, da jo bodo med poletnimi počitnicami obiskali v naši knjižici.

Vsi pa se že veselimo sodelovanja v prihodnjem šolskem letu, ko bodo mali junaki prvič prestopili šolski prag in postali PRVOŠOLCI.

Sandra Kastelic