Pravljice v zavetju dreves

PRAVLJIČNI ŠEPET PARKOVIH DREVES

Svet pravljic  predstavlja enega temeljnih kamnov vzgoje, saj so same po sebi vzgojno sredstvo. V sebi skrivajo resnice, ki slehernemu izmed nas pomagajo na naši življenjski poti. Tudi naša občina Ilirska Bistrica izkazuje visoko zavedanje o pomenu branja in knjige.

V Knjižnici Makse Samsa smo to poletje izvedli sklop pravljičnih uric s knjižničarko Tamaro, ki je povabila otroke na Pravljični šepet parkovih dreves. 11. julija in 8. avgusta 2023 so drevesa v mestnem parku Nade Žagar v Ilirski Bistrici, skupaj z otroki, prisluhnila izbranim pravljicam, ki so pritegnile mlade poslušalce ter jih potopile v svet domišljije. Pravljične besede so skupaj z drevesnimi listi poplesavale v rahlem poletnem vetru. Otroci so ob njih razmišljali in razvijali svojo samopodobo, preizkusili pa so se tudi pri reševanju ugank.

Za prvi petek v mesecu avgustu smo načrtovali pravljično potovanje s Pravljico pod slapom, pri slapu Sušec. Pravljična urica je zaradi slabšega vremena potekala v prostorih Knjižnice Makse Samsa. Kljub slabemu vremenu je bilo druženje prijetno in zabavno. Otroci  so se poslovili z željo, da se ponovno srečamo, zato smo se v sredo, 9. avgusta odpravili k slapu Sušec. Otroci so uživali v čudoviti naravi v objemu sončnih žarkov in zvoku pravljičnih besed. Na koncu je sledilo  presenečenje, če bi radi izvedeli kakšno, vabljeni, da se nam prihodnjič pridružite.