Bistrc za Slovenijo

BISTRC ZA SLOVENIJO

V soboto 16. septembra 2023 je Park Nade Žagar preplavilo enkratno vzdušje, ki bo prav gotovo še dolgo odmevalo v naših krajih. Klicu solidarnosti in dobrodelnosti  smo se odzvali tudi v Knjižnici Makse Samsa s sodelovanjem na dobrodelni prireditvi »Bistrc za Slovenijo«, za pomoč prizadetim v poplavah.  Prireditev so organizirali MKNŽ, Območno združenje Rdečega križa Ilirska Bistrica in številni partnerji pod častnim pokroviteljstvom župana dr. Gregorja Kovačič.

Knjižnica Makse Samsa se je v park podala na pravo gusarsko pustolovščino. Za najmlajše občanke in občane smo pripravili pravljično urico pod krošnjami dreves.  Obiskal jih je gusar Berto s svojimi gusarskimi dogodivščinami in mlade nadobudneže popeljal v svet pomorskih pustolovščin.

Mladi obiskovalci so izdelovali gusarske ladjice in se prepustili svetu domišljije in ustvarjalnosti. Prav tako, je za navdušenje poskrbela tudi gusarska ladja, ob kateri so otroci lahko zavrteli krmilo in si nadeli gusarsko opravo.

Skupaj zmoremo več, saj smo združeni v skupnem poslanstvu graditi boljši svet. Moč sodelovanja se je pokazala tudi skozi številke, saj smo zbrali 18.000 evrov prostovoljnih prispevkov.