Bralni vlak v Knjižnici Makse Samsa

BRALNI VLAK V KNJIŽNICI MAKSE SAMSA

Literarno družinsko tekmovanje, ki vas popelje čez barvite knjižne pokrajine do še neodkritih obzorij.

V Knjižnici Makse Samsa smo z mesecem oktobrom razširili bralni park z novim projektom Bralni vlak, založbe KUD Sodobnost International.

Bralni vlak je zabavna literarna družinska aktivnost, ki k sodelovanju vabi bralni tandem. Bralni tandem oziroma lokomotivo predstavljata otrok in odrasla oseba ( starš, skrbnik, babica, dedek, stric ali teta ). Z branjem knjig nabirata vagone in s tem tekmujeta z drugimi lokomotivami, ki jih predstavljajo tekmovalni pari. V rokah se lahko znajde katerakoli knjiga, ki si jo izposodite v naši knjižnici. Lahko pa pokukate na priporočilni seznam in izberete knjige iz Literarnega kolodvora, kar vam omogoča hitreje zbiranje vagonov.

Sestavite tandem za svojo lokomotivo in si zanjo izberite ime! Na spletni strani www.sodobnost.com poiščite razdelek Literarni kolodvor in na Vstopni postaji izpolnite prijavnico. Ustvarili bomo lokomotivo, ki bo na Tekmovalnem peronu predstavljala vaš tekmovalni tandem. Vstopite.

Ko oba tekmovalca prebereta vsak svojo knjigo, na spletu k lokomotivi priključita nov vagon.

Bralno tekmovanje se prične 15. oktobra 2023. Sodelujoče, ki boste pridno nabirali bralne vagone, čakajo v knjižnici nagrade. Bralni vlak bo na končno postajo pripeljal čez eno leto, 15. oktobra 2024, najboljši pa se bodo potegovali za bogate nagrade.

Lepo vabljeni na novo bralno dogodivščino. Izbrane knjige že čakajo na vas na našem literarnem kolodvoru v Knjižnici Makse Samsa. 

Čuhapuhajte z nami!