Noč čarovnic v Knjižnici Makse Samsa

VESELA NOČ ČAROVNIC

V Knjižnici Makse Samsa smo v soboto 28. oktobra organizirali nepozabno delavnico  «Veselo noč čarovnic«. Čitalnico smo s čarobnimi palčkami začarali v pravo čarovniško deželo, ki so jo obiskale male in velike čarovnice, duhci in netopirčki, ki so s seboj prinesle unikatno izrezljane buče.

Knjižnico je zajel otroški vrvež mlajših otrok prve skupine, ki pa se je kar hitro spremenil v tekmovalni duh. Kar pet skupin je tekmovalo v Čarovniškem kvizu in čarovniških igrah, ki sta jih pripravili knjižničarki Sandra in Ana s svojimi pomočnicami. Najbolj pogumni so obiskali tudi Netopirjevo jamo. Male roke so domišljiji pustile prosto pot, kajti na strašljivi praznik se je treba dobro pripraviti. Otroci so si izdelali lučke, spletli zapestnice ali ustvarili male netopirčke. Male čarovnice so dobile obvezno čarovniško manikuro. Najbolj pogumni so si obraz okrasili s pajkovo mrežo in malimi pajkci.

Večji obiskovalci so takoj vstopili v svet kreativne poslikave obraza in nohtov ter se prepustili domišljiji. Prijetno in sproščeno druženje se je nadaljevalo z izdelavo prve čarovniške knjige. Ob prijetni glasbi so kreativne roke izrezale prave pajkove mreže in izdelale netopirčke ter lučke.

Obe skupini sta se odpravili tudi na tradicionalen čarovniški pohod po mestnih ulicah, da bo čarovnija delovala še dolgo po tem, ko bo noč odšla v nov dan.

Prisrčna zahvala vsem udeležencem, da so bili skupaj z nami del te čarobne noči. Vabljeni, da se nam ponovno pridružite naslednje leto.