Pater Karel Gržan v Knjižnici Makse Samsa

V sredo, 8. novembra je Knjižnica Makse Samsa v sodelovanju z Založbo Chiara pripravila zanimiv literarni večer, ki najbrž nikogar ni pustil ravnodušnega. Dogodek, je privabil veliko število ljubiteljev knjig, duhovnosti in umetnosti. Gost večera je bil pater Karel Gržan, človek širokih obzorij, velikega srca in z izjemnim smislom za humor.

Pater Karel Gržan je doktor znanosti s področja literarnih ved, ki se poleg duhovniškega poklica posveča tudi pisanju knjig. Veliko časa nameni tudi raziskovanju in nenehnemu učenju. Je izjemen humanist in govorec, ki izžareva toplino, sočutje in inteligenco.

V prijetnem vzdušju je gosta ter obiskovalce pozdravila in nagovorila direktorica mag. Damijana Hrabar. Pogovor s patrom je vodila urednica Tadeja L. Zupan. V pogovoru nam je odstrl tančice s svojega resnično posebnega življenja ter predstavil biografijo Mir. Iskreno, iskrivo,  resnicoljubno in z veliko mero zdravega humorja nam je razgrnil svojo osebno zgodbo, od odločitve, da postane duhovnik, s katero je osupnil svojo družino, ki ni bila verna, do odločitve, da gre iz zidov duhovniškega življenja med ljudi, njihovo stisko in trpljenje.

Knjiga Mir je nastala v radovednem dialogu z novinarjem in avtorjem Juretom Aleksičem, kjer skozi različne situacije in razmišljanje vstopamo v smer prebujene človečnosti. Ne glede na vse preizkušnje ostaja zvest svojim vrednotam in to tudi izžareva.

Njegov razmislek o temah, ki jih raziskuje v pisanju, je pustil globok vtis na občinstvo. Večer se je zaključil z navdušenjem in hvaležnostjo občinstva, ki je skupaj z gostom zapelo Kekčevo pesem.