Zaključek ur pravljic sezona 2023/2024

PRIREDITEV OB ZAKLJUČKU UR PRAVLJIC

Branje pravljice je kot košček čokolade, ko poješ enega, se ti vzbudi želja po še enem. Tako je zapisala Metka Kordigel Aberšek, mi pa smo se lahko prepričali, da smo s pripovedovanjem in prebiranjem pravljic navdušili naše najmlajše zveste bralce, ki so se celo leto družili z nami na Urah pravljic.

V torek 28. 5. 2024 smo v Knjižnici Makse Samsa pripravili prireditev ob zaključku Ur pravljic, od katerih se za kratek čas poslavljamo. Knjižničarka Tina je za otroke pripravila avtorsko pesem Ure pravljic, s katero se je ozrla nazaj, na čudovito potovanje, ki smo preživeli v družbi domišljije, ustvarjalnosti in medsebojnega povezovanja. Mlade igralke in igralci iz OŠ Pregarje so pripravili in zaigrali prav posebno igrico Popolna zmešnjava, ki je navdušila in nasmejala vse prisotne.

Našo pravljično pustolovščino je obogatil nastop otrok, ki so obiskovali pravljične urice. Le ti so prikupno zapeli dve pesmi.  Predšolski otroci so pripravili deklamacijo pesmi Trije  korenjaki in si prislužili glasen aplavz. Ob koncu prireditve pa so otroci zaplesali še venček gibalnih pesmi.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo Bojani in Lari, ki sta nam nesebično in predano pomagali pri celoletni izvedbi ur pravljic.

Čeprav se te ure do jeseni poslavljajo, vrata knjižnice ostajajo vedno odprta. Otroci in starši ste vabljeni, da nas še naprej obiskujete in naj bodo pravljice vedno del vašega življenja.

Pravljičarki Tamara in Ana