HOSPICKAFE v Knjižnici Makse Samsa

HOSPICKAFE v Knjižnici Makse Samsa: Soočenje z izgubo skozi oči avtorja Bernarda Baše

Knjižnica Makse Samsa je v sodelovanju s Slovenskim društvom Hospic v četrtek, 6. junija 2024, gostila dogodek HOSPICKAFE. Večer je bil posvečen razpravi o soočanju z bolečo izgubo, s posebnim gostom Bernardom Bašo, avtorjem knjige “Nisem več kralj.”

Pred pogovorom je g. Ernest Margon najprej uradno odprl fotografsko razstavo, ki prikazuje različna občutja in aktivnosti udeležencev usposabljanja za prostovoljce Slovenskega društva Hospic. Avtor razstave je Matija Tomc, poudarja pa pomembnost strokovne podpore in empatije pri delu z ljudmi v življenjski stiski. Razstava je v knjižnici na ogled do 20. junija 2024.

Sledil je pogovor z Bernardom, ki je skozi svoje literarno delo delil osebno izkušnjo in preizkušnje ob izgubi sina, kar je ganilo vse prisotne. Z avtorjem se je pogovarjala Irena Margon iz Kulturnega društva Lipa Pivka, ki je s svojimi vprašanji in komentarji še dodatno osvetlila globoke teme, obravnavane v knjigi.

Prisotni smo prejeli dragocene napotke, kako pristopiti do žalujočega in kako mu ponuditi podporo. Na koncu večera smo delili svoja občutja in vtise, kako smo doživeli ta čustveni večer. Zahvalili smo se Bernardu Baši za njegovo iskreno in ganljivo izpoved.

Dogodek HOSPICKAFE je bil izjemno čustven in hkrati poučen, saj je prisotnim ponudil priložnost za globlji vpogled v tematiko izgube in pomen medsebojne podpore. Večer je bil tako prežet z iskrenostjo in občutkom skupnosti, kar je pustilo močan vtis na vseh udeležencih.