Pogovorni večer Znani Bistričani

V Knjižnici Makse Samsa pričenjamo z novim projektom, ki smo ga poimenovali Znani Bistričani. V okviru projekta želimo predstaviti Bistričane, ki so prepoznavni v naši širši skupnosti in živijo v Ilirski Bistrici. V pogovoru z njimi bomo podrobneje spoznavali njihov način življenja, delovanja, razmišljanja, njihove najljubše knjige in hobije.

Vljudno vas vabimo na pogovorni večer, v okviru novega projekta ZNANI BISTRIČANI, ki bo v četrtek, 13. oktobra 2022, ob 18. uri v knjižnici.

Naš prvi gost bo generalmajor ROBERT GLAVAŠ, načelnik generalštaba Slovenske vojske.

Pogovor z njim bo vodila direktorica knjižnice mag. Damijana Hrabar. V kulturnem programu bo nastopila  Pevska skupina Vasovalec.

 

Robert Glavaš se je rodil 1962 in živi v Ilirski Bistrici. Na Fakulteti za pomorstvo in promet je opravil specializacijo iz prometnih ved, v Slovenski vojski pa je zaposlen od leta 1991. Vojaško kariero je začel na šoli za rezervne častnike JLA v Zadru, nato pa se je zaposlil v Teritorialni obrambi. Sodeloval je na več mednarodnih misijah in skozi leta si je pridobil številne poveljniške izkušnje in priznanja za svoje delo, tako doma kot v tujini. Aprila leta 2020 je postal novi načelnik generalštaba Slovenske vojske, še istega leta pa je bil tudi povišan v čin generalmajorja.