Praznovanje tedna splošnih knjižnic in zaključek projekta “Primorci beremo”

Ob dnevu splošnih knjižnic in zaključku projekta »Primorci beremo«, vas vabimo na predstavitev knjige Soncu naproti avtorja Sama Ruglja, ki bo v četrtek, 23. novembra 2023, ob 18. uri,  v Knjižnici Makse Samsa.

Samo Rugelj, ki je po samotnem delu Krete potoval peš v dvoje, bo predstavil pohodopisno knjigo o navdihujoči naravi, ki pa lahko hitro postane nevarna, in o dveh, ki se kot par zmoreta soočiti tudi s težavami.

Samo Rugelj (1966) je knjižni založnik in urednik ter avtor knjig s področja filma in založništva, v zadnjem obdobju pa se je premaknil proti izpovednim in leposlovnim knjigam, kot sta literarni potopis Triglavske poti (2018) in roman Resnica ima tvoje oči (2018), ki je bil nominiran tudi za nagrado kresnik. V svoje knjige pogosto vpleta osebno izkušnjo, ki jo skuša približati bralcu v biografskem (Delaj, teci, živi) ali leposlovnem žanru (Na dolge proge). S svojo prejšnjo knjigo Na prepihu (2021) je zastavil potopisno izpovedno serijo, ki jo nadaljuje s pričujočo Soncu naproti, v kateri se odpravi na Kreto, eno tistih lokacij, kjer bi lahko živel.