Predstavitev knjige Lokalna kuhinja skozi zgodbe in jedi

Vabljeni na predstavitev knjige Lokalna kuhinja skozi zgodbe in jedi, avtorja Riharda Baše, ki bo v četrtek, 2. junija 2022, ob 19. uri, v Knjižnici Makse Samsa Ilirska Bistrica.

Rihard Baša, lokalni kuhar, tokrat predstavlja kuharsko knjižico z naslovom Lokalna kuhinja skozi zgodbe in jedi. Večjezična knjižica predstavlja suvenir za turiste, da odnesejo delček naše kulinarike in običajev v širni svet.

V kulturnem programu bodo nastopili Jasenski kerglci.

 

Rihard Baša si je postavil za svoje poslanstvo promocijo lokalne kulinarike širšemu svetu. Omenjena večjezična knjižica je nadgradnja prve Po domače včasih malo drugače. Gre za skrajšano obliko v kateri je 35 receptov jedi povezanih z našo tradicijo, to so različni prazniki in stari običaji, kot so košnja, spravilo sena, delo v gozdu… Prevodi so nastali v sodelovanju z Regionalno razvojno agencijo Zeleni kras, likovno opremo pa je prispevala slikarka Pavlina Plahuta z vpadljivimi akvareli, ki prikazujejo našo tradicijo.