Razstava Anite Hreščak: Tudi domišljija ima dušo

Vabljeni k ogledu likovne razstave Anite Hreščak z naslovom Tudi domišljija ima dušo.

Razstava je v knjižnici na ogled od 5. do 19. aprila 2024.

Anita Hreščak, 25-letna diplomirana snovalka vizualnih komunikacij in trženja, prihaja iz Gorič pri Famljah. Že v otroštvu se je strastno navduševala nad risanjem in slikanjem. Skozi leta šolanja je razvijala svoje risarske in slikarske spretnosti, začenši z osnovnošolskimi tekmovanji in razstavami, svojo strast pa je nato razvijala na srednji poklicni šoli aranžerskega tehnika v Sežani.

Med študijem je svoje umetniške sposobnosti prenesla na digitalno platformo in razvila svoj unikatni stil ilustracij, ki je vključeval digitalno risanje in slikanje. Kot del diplomske naloge je ustvarila zbirko ilustracij v obliki knjige, ki si jo lahko ogledate tudi na razstavi. Anitina inspiracija izhaja iz animiranih filmov, risank in fantazijskih knjig, pri čemer se pogosto zgleduje po stilu umetnika Tima Burtona. Njena dela pogosto prikazujejo fantazijska bitja, kot so angeli, demoni, vile in volkodlaki, pri čemer ohranja človeško postavo, da se ohrani človeška čustva. Pomembno ji je, da njena dela ne prenašajo specifičnega sporočila, temveč spodbujajo domišljijo in ustvarjalnost gledalcev. Anita uporablja tako tradicionalno slikarsko tehniko na platnu z akrilnimi barvami kot tudi digitalno risanje, kjer skico prenese na tablični računalnik in jo digitalno obdela v posebnem programu.

Z razstavo svojih del želi pokazati svoj ustvarjalni proces, razvoj in stil ilustracij, hkrati pa tudi poudariti, da vsako delo nosi svoj del duše in navdiha ter lahko navdihuje in odpre domišljijo drugim.