Ure pravljic, 25. oktober 2023

Ob sredah imamo za naše najmlajše Ure pravljic. Otroci so razdeljeni v dve skupini. Prva prične ob 16. uri, druga pa ob 17. uri. 

Nekega deževnega dne

Tokrat bodo otroci prisluhnili pravljici z naslovom Nekega deževnega dne, avtorice M. Christina Butler.

Ježek je komaj čakal, da bi začelo deževati in bi tako lahko končno preizkusil svojo dežno obleko, škorenjce in lep rdeči dežnik. In želja se mu je kmalu uresničila. Plink – plonk, plink – plonk, je začelo šklopotati po njegovi hišici. Hitro se je oblekel in odšel na travnik. Veselo je poskakoval po lužah in kmalu srečal krta, vsega mokrega in premraženega. Njegov domek je namreč poplavilo. Odločila sta se, da mu bosta poiskala nov dom. Posodil mu je svoj dežnik, ampak kaj, ko je veter tako močno pihal, da je malega krtka kar dvignilo v zrak. Jež ga je komaj ujel in spravil na varno. Zaradi močnega vetra sta se odločila, da bosta iskanje novega doma za krta nadaljevala naslednjega dne. Ravno takrat pa je zopet močno zapihalo in oba sta pristala v reki. Takrat se je oglasila lisica in ju prosila, naj gresta pomagati mišji družini, ki je ravno tako izgubila dom. Jež in krt sta se pogumno podala na pomoč, rešila sta miške in vsi so varno prispeli na breg. Odločili so se, da gredo k jazbecu, kjer se bodo malce pogreli in posušili. Jazbec jih je lepo sprejel, posedli so se na udoben kavč in v prijetni družbi popili topel kakav.

Spoznali so, kako lepo je, če imamo prijatelje in si pomagamo med seboj.

Tudi otroci bodo skozi pravljico spoznali, kako lepo je, če si pomagamo in imamo prijatelje. Izdelali bodo vsak svoj dežnik za malega ježka.

Vabljeni k ogledu pravljice tudi na našem YouTube kanalu. Tukaj