Večer z Urško Klakočar Zupančič

Knjižnica Makse Samsa in Založba Primus vas vabimo na predstavitev knjig Gretin greh in Sibilina sodba, avtorice mag. Urške Klakočar Zupančič, ki bo v četrtek, 4. aprila 2024, ob 18. uri,  v Knjižnici Makse Samsa.  

Zgodovinska romana Gretin greh in Sibilina sodba nas popeljeta v temačni čas 17. stoletja na našem ozemlju skozi skrbno raziskana zgodovinska dejstva ter prikažeta položaj žensk, ki se hrabro spopadajo z izzivi takratnega časa.

O knjigah, grehu in ženski, se bo z avtorico pogovarjala direktorica knjižnice mag. Damijana Hrabar.

Urška Klakočar Zupančič doma iz Sevnice že več let živi v Ljubljani. Po izobrazbi je pravnica, magistrirala je iz pravne zgodovine in pripravlja doktorat s svojega strokovnega področja. Od leta 2009 je bila sodnica Okrajnega sodišča v Ljubljani, leta 2022 pa je po zmagi na državnozborskih volitvah postala prva predsednica Državnega zbora republike Slovenije.

Zgodovina je njena strast že od otroških dni, prav tako pisanje. Poleg knjig obožuje potovanja, odmik od ponorelega sveta pa najde v sedlu svoje kobile Gine. Najpomembnejši osebi v njenem življenju sta njena enajstletna sinova, dvojčka Filip in David, ki sta dobila imeni po velikih zgodovinskih osebnostih.