Življenje s severnoameriškimi Indijanci

Knjižnica Makse Samsa Ilirska Bistrica vabi na potopisno predavanje Davida Steguja

Življenje s severnoameriškimi Indijanci,

ki bo v četrtek, 7. marca 2024, ob 18. uri, v knjižnici.

David Stegu je v samozaložbi leta 2021 izdal knjigo Zakaj pa ne?, v kateri med drugim opisuje tudi (duhovno) potovanje po Ameriki, kjer se je udeležil spominskega pohoda Indijancev.

V knjigi nas avtor popelje skozi domače vasi, hribe in gore ter kraje pod najvišjimi vrhovi sveta, raziskuje neimenovane predele ameriškega Divjega zahoda, se čudi veselju enim od najbolj revnih prebivalcev Zemlje, odjezdi z Indijanci na občudovanja vredno popotovanje ter doživi srčnost, pogum in odločnost mladih.

David Stegu, doma iz okolice Škofje Loke, je učitelj angleščine, popotnik in gornik. Med študijem anglistike in amerikanistike se je udeležil izmenjave na University of Central Oklahoma, kjer je veliko časa izkoristil tudi za potovanja. Od takrat naprej ga je popotniški duh redno spremljal in ga zanesel v marsikatero dogodivščino, ki je opisana v knjigi Zakaj pa ne?. Poklicno pot je nadgrajeval z delom na poletnih šolah v Angliji ter poučevanjem na slovenskih šolah in vzporednim vodenjem svoje jezikovne šole Angloka, kjer poskuša tudi učenje jezika prikazati kot neke vrste potovanje. Njegov pomemben cilj in želja je spodbujati mlade, da se kar najbolje soočajo z izzivi, ki so bili, so in še prihajajo.