E-knjige

*BIBLOS

Spletni portal Biblos ponuja elektronske knjige, ki si jih lahko izposodite s svojimi napravami (e-bralniki, pametnimi telefoni, tablicami in računalniki).

Člani se lahko v Biblos prijavite z akronimom naše knjižnice (SIKPIR) in člansko številko ter geslom, ki ste ga prejeli ob vpisu. Primer: če je vaša številka izkaznice 1234 in geslo za Mojo knjižnico “Ilirska Bistrica”, se prijavite z uporabniškim imenom SIKPIR1234 in geslom “Ilirska Bistrica”. V kolikor gesla za Mojo knjižnico niste prejeli ali ste ga pozabili, se oglasite v knjižnici in dodelili vam bomo novo.

Ustvarite pa si lahko tudi svoj Biblos račun, ki omogoča še enostavnejšo izposojo e-knjig. Več na: https://www.biblos.si/postani-uporabnik

Dodatne informacije o pogojih izposoje e-knjig:

• Izposodite si lahko do štiri knjige hkrati.

• Čas izposoje e-knjig je 14 dni brez možnosti podaljšanja.

• Zamudnina se ne obračuna, saj se po 14 dneh možnost prebiranja e-knjige na vaši napravi ustavi.

V primeru, da imate svoj tablični računalnik ali pametni telefon, v Google Play trgovini (za Android naprave) in v AppStore (za Apple naprave) poiščite brezplačno aplikacijo Biblos. V naši knjižnici pa ponujamo tudi izposojo bralnikov, predvsem za branje e-knjig preko Biblosa. Bralnik si lahko izposodite za obdobje 20 dni.

V pomoč pri uporabi Biblosa na različnih napravah (osebni računalnik, Android in Apple naprave) si lahko ogledate priložene videoposnetke, več pomoči pa najdete na spletni povezavi https://www.biblos.si/kako-deluje. ilirska Bistrica

*MLOL

Mlol

Italijanska digitalna knjižnica, ki omogoča izposojo e-knjig, e-revij ter audio in video posnetkov. Za pridobitev registracijskih podatkov se oglasite v knjižnici.