Igrače


VSEVED

DRUŽABNA, DIDAKTIČNA IGRA Priporočena starost: od 6. let dalje Število igralcev: 2 do 6 igralcev Igralci se pomerijo v poznavanju geografije, športa, glasbe, filma … Cilj igre je čim hitreje prepotovati igralno polje od starta do cilja, na poti pa uspešno odgovoriti na vsa vprašanja.


TILA (STOLP)

POUČNA, IZOBRAŽEVALNA IGRAČA – NATIKANKA Priporočena starost: od 2. let dalje Lesena skladovnica v živih barvah ima 8 nivojev zlaganja. Pri igranju se otrok uči barve, ročne spretnosti in logičnega razmišljanja. Skladovnica nima ravnega dna, zato med natikanjem miga. To predstavlja malčku izziv in zahteva večjo mero koncentracije.


ŠAH EL GRANDE

MISELNA IGRA Število igralcev: 2 Igra za stare in mlade. Je odlična miselna igra, ki izboljšuje spomin in povečuje vašo kreativnost.


POSKOČNI PIRAT (POP UP PIRATE!)

DRUŽABNA IGRA Priporočena starost: od 4. let dalje Število igralcev: 2 do 4 igralci Igralec potisne pirata v sodček. Nato v sodček potiska meče. Paziti mora, da ne zabode meča v napačno zarezo, kajti s tem pirat skoči iz sodčka, igralec pa je izločen iz igre.


OLAF V SODU (POP UP OLAF)

DRUŽABNA IGRA Priporočena starost: od 4. let dalje Število igralcev: 2 do 4 igralci Igralec potisne Olafa v sodček. Nato v sodček potiska meče. Paziti mora, da ne zabode meča v napačno zarezo, kajti s tem Olaf skoči iz sodčka, igralec pa je izločen iz igre.


NAVEDI 5

DIDAKTIČNA, DRUŽABNA IGRA ZA CELO DRUŽINO Priporočena starost: od 10. let dalje Število igralcev: 2 ali več igralcev Navedi 5 je zabavna družabna igra, v kateri lahko preverite svoje znanje, iznajdljivost in poiščete vprašanja, na katere (mogoče) že poznate odgovore.


MOJA SLOVENIJA

DRUŽABNA IGRA Priporočena starost: od 8. let dalje Število igralcev: za 2 do 4 igralce oz. 2 do 4 skupine igralcev Družabna igra Moja Slovenija temelji na uspešnem televizijskem kvizu. Cilj igre je, da kot prvi igralec poskusite doseči notranji krog z zemljevidom Slovenije in na poti čez vse tri kroge zberete vseh šest različnih simbolov.


MIMO OVIR DO CILJA (SCREWBALL SCRAMBLE)

DRUŽABNA, MOTORIČNA IGRAČA Priporočena starost: od 5. let dalje Število igralcev: 1 igralec ali več Igra Mimo ovir do cilja je zabavna igra, kjer je treba dokazati vse spretnosti in prepeljati žogico preko težavnih ovir vse do cilja. Na poti se je treba soočiti z vzpenjanjem po nihajoči poti, drsenjem po vzporednih palicah, poskakovanjem preko obročastih ovir in skokom s katapultom. Igralec, ki vse to zmore v najkrajšem času, je zmagovalec.


MIKADO

DRUŽABNA IGRA Priporočena starost: od 5. let dalje Število igralcev: za 2 do 4 igralce Mikado je stara japonska družabna igra zbiranja palčk pri kateri krepimo mirnost, zbranost in koncentracijo. Igra je sestavljena iz 41 palčk, ki so označene z različnimi barvami in različnim številom prog in so vredne različno število točk.


MAČEK MURI – SPOMIN

DRUŽABNA, DIDAKTIČNA IGRA, IGRA SPOMINA Priporočena starost: od 3. let dalje Število igralcev: 1 ali več igralcev 24 parov kartonskih kartic iz igre spomina z mačkom Murijem. Kartice premešamo in položimo s poslikano stranjo navzdol. Igra spomin v otroku zbuja veselje za družabne igre in ga uči sodelovanja in opazovanja.